top of page

AZ Alma: Gloednieuw & Hypermodern


Dr. Van den Wyngaert voert al zijn knieoperaties uit in AZ Alma, een state-of-the-art ziekenhuiscomplex te Eeklo dat zijn deuren opende in april 2017. Bij het uittekenen van de plannen stonden kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van de dienstverlening centraal. De nieuwste technologieën inzake automatisering, robotisering en chirurgische apparatuur leiden achter de schermen alles in goede banen, in die mate dat de patiënt er eigenlijk niets van merkt - behalve dan in de vorm van een vlot en comfortabel verblijf.

In totaal zijn er 14 operatiezalen in AZ Alma, allen uitgerust met de nieuwste wetenschappelijke technologie. De artsen zelf, waaronder dr. Van den Wyngaert, hadden een grote inspraak in het ontwerp en de uitrusting van het operatiekwartier. Een belangrijk aspect daarvan is digitalisering: chirurgen hebben tijdens de ingreep via grote schermen toegang tot uw medisch dossier, zodat alle nodige informatie onmiddellijk beschikbaar is. Ook de andere diensten zijn te allen tijde geconnecteerd met het interne datanetwerk: in totaal werd in het ziekenhuis meer dan 700 kilometer aan databekabeling aangelegd!

AZ Alma is met voorsprong het grootste gebouw dat ooit in de regio werd neergezet. Met 120 artsen, 1250 medewerkers en 170 vrijwilligers is het ook een van de belangrijkste werkgevers in het Meetjesland. Al deze dienstverleners werken samen aan één missie: de patiënt de best mogelijke zorg bieden in een warme, open omgeving. De slogan van AZ Alma is niet voor niets "Zorg met een hart".

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Orthopedisch chirurg - gespecialiseerd in de behandeling van knieletsels

bottom of page